Tuomas Enbuske

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 49 min 41 s sitten

Ronaldo vastaan Salah – Hyypiä povaa runsasmaalista ottelua

25.5.2018 23:16

Jalkapallon Mestareiden liigan finaali pelataan lauantai-iltana Kiovassa. Vastakkain ovat Real Madrid ja Liverpool.

Real Madrid metsästää kolmatta perättäistä mestaruuttaan. Jos Real Madrid lauantaina voittaisi, olisi mestaruus Espanjan La Ligan joukkueille viides perättäinen. Real Madrid voitti Mestareiden liigan 2014 ja FC Barcelona 2015.

Real Madrid on voittanut nykymuotoisen Mestareiden liigan kuudesti. Lisäksi sillä on kuusi Mestareiden liigan edeltäjän Euroopan Cupin mestaruutta.

Maakuntavaalien lykkääminen yhä todennäköisempää – Ministeri Saarikko myönsi: Lokakuu ”osoittautunut kriittiseksi”

25.5.2018 17:50

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) myöntää aikatauluongelman maakuntavaalien järjestämisessä. Hänen mukaansa hallituksella ei ole aikomusta toimia oikeuskansleria vastaan.

Saarikon mukaan hallituksen viime kesänä päättämä maakuntavaalien ajankohta 28. lokakuutta 2018 on ”osoittautunut kriittiseksi” ja oikeuskanslerin suositus vaalien lykkäämisestä on otettava vakavasti. Saarikko vastasi toimittajien kysymyksiin perjantaina eduskunnassa. 

Hallitus sai ison tällin – Touko Aalto ilahtui: ”Koski, Harkimo ja Lepomäki uskaltavat sanoa sen ääneen”

25.5.2018 17:24

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto ilahtui Susanna Kosken ulostulosta. Koski kertoi Ilkalle ja Pohjalaiselle äänestävänsä hallituksen sote-esitystä vastaan.

Tämä tarkoittaa, että hallitukselle on puolellaan enää 101 kansanedustajaa. Puhemies ei saa äänestää, joten hallituspuolueista äänestyksessä on mukana 104 kansanedustajaa 200:sta.

Karmea uutinen hallitukselle, nyt menee tiukaksi – Ilkka: Susanna Koski äänestää sotea vastaan

25.5.2018 16:14

Hallituksen jo ennestään niukka sote-enemmistö hupenee. Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kertoo Ilkalle ja Pohjalaiselle äänestävänsä uudistusta vastaan.

Koski näkee ongelmia sekä aikataulussa että soten sisällössä, kuten julkisen talouden säästöissä ja valinnanvapauden toteutumisessa.

Johtaako tietovuoto asiakirjojen salaamiseen? Paula Risikko: ”Äärimmäisen vakavaa”

25.5.2018 13:58

Eduskunnan puhemiehen Paula Risikon mukaan perustuslakivaliokunnan tietovuodon johdosta on mietittävä, pitääkö menettelyjä tulevaisuudessa muuttaa.

Tympääntynyt Antti Kaikkonen vuotajasta: ”Pitää tonkia ja kääntää joka kivi”

25.5.2018 13:44

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ei halua uskoa, että kokoomus pelaisi sote-peliä. Hän arvelee, että suurimmat sote-jarruttajat löytyvät oppositiosta.

Kimi Räikkösen ympärillä riittää taas huhuja

25.5.2018 13:34

Kimi Räikkösen sopimus Ferrarin kanssa on katkolla jälleen tämän kauden jälkeen. Räikkönen itse haluaisi jatkaa Formula ykkösissä, mutta Ferrari ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstään.

- Se riippuu täysin tallista ja he tietävät tasan tarkkaan mitä minä haluan. En aja Formula ykkösissä, jos minulla ei ole hauskaa. Ajamisen ilo on se mikä pitää minut täällä. Jatkopäätös on monen asian summa, ja ainakaan minun haluni ajaa täällä kilpaa ei tule katoamaan kauden loppuun mennessä, Räikkönen ilmoitti toiveistaan Monacossa Sky Tv:n mukaan.

Nyt tuli jyrkkä päätös – tietovuotoa pidetään erittäin vakavana: ”Ensimmäinen kerta 110 vuodessa”

25.5.2018 12:45

Perustuslakivaliokunta tiukentaa käytäntöjään tietovuodon takia. Valiokunnan lausuntoluonnos vuodettiin Ilta-Sanomille, mitä valiokunta pitää vakavana asiana.

Valiokunnalta odotetaan kuumeisesti lausuntoa korjatusta valinnanvapausesityksestä. Viime kesänä esitys meni remonttiin juuri perustuslakivaliokunnan lausunnon takia. Ilta-Sanomat julkaisi torstaina illalla tietoja valiokunnan lausuntoluonnoksesta. Sen mukaan valinnanvapauden voimaantuloa jouduttaisiin lykkäämään.

Ben Zyskowiczin toiminta hämmentää – IL: Kokoomus aloitti rajun sote-jarrutuksen

25.5.2018 12:00

Perutuslakivaliokunnan kokoomuslaisen varajäsenen Ben Zyskowiczin toiminta vaikuttaa hämmentävältä Iltalehden (IL) uutisoimien tietojen pohjalta. IL kertoo, että Zyskowicz jarruttaisi sote-lausunnon käsittelyä.

Valiokunnalta odotetaan kuumeisesti lausuntoa korjatusta valinnanvapausesityksestä. Viime kesänä esitys meni remonttiin juuri perustuslakivaliokunnan lausunnon takia.

Tämän takia Trump perui – Pohjois-Korea silti halukas neuvottelemaan

25.5.2018 11:25

Pohjois-Korea on edelleen halukas keskustelemaan Yhdysvaltojen kanssa milloin ja miten tahansa, vaikka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump perui torstaina kesäkuulle ajoitetun tapaamisen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Ekonomisteilta tukea kokoomuksen miljardiehdotukselle: ”Varainsiirtovero ajaa ihmiset vääriin asuntoihin”

25.5.2018 10:37

Etenkin paljon omistusasunnosta toiseen muuttavat perheet ja henkilöt hyötyisivät varainsiirtoveron poistamisesta ja sen aiheuttaman loven paikkaamisesta oman asunnon myyntivoiton verovapauden rajaamisella ja kiinteistöverotuksen korotuksella. Näin sanovat Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus ja johtava tutkija Tuukka Saarimaa Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta (VATT).

IL: Sote-uudistukseen liittyy isoja riskejä – Aikataulua muutettava

25.5.2018 08:44

Sote-uudistukseen liittyvän valinnanvapauden ehdotettuun voimaantulo- ja siirtymäaikatauluun näyttää yhä sisältyvän hallitsemattomia riskejä, Iltalehti kirjoittaa. 

Krista Kiuru kritisoi hallitusta sote-kiireestä Ylellä: "Tässä on jotain ihmeellistä"

25.5.2018 08:21

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) kritisoi hallitusta sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun liittyvästä kiireestä. Kiuru puhui asiasta perjantaina Ylen Aamu-tv:ssä

– On jollain tavalla vastuunpakoilua, että ei voida rehellisesti tunnustaa, että eduskunnassa tällä hetkellä oleva paine johtuu erityisesti siitä, että hallitus on tehnyt poliittisen päätöksen pitää maakuntavaalit lokakuussa, Kiuru sanoi Ylen Aamu-tv:ssä perjantaina.

”Konjakin myynti ruokakaupoissa sallittava” – Kokoomuksen päihdepolitiikka muuttumassa alkoholimyönteisemmäksi

25.5.2018 08:07

Kokoomuksen päihdepolitiikka voi muuttua entistäkin sallivammaksi alkoholia kohtaan, mutta puolueen suhtautuminen muihin huumeisiin nojaa edelleen pitkälti kieltoihin ja rangaistuksiin.

Asia selviää kokoomuksen puoluehallituksen vastauksista aloitteisiin, joita puolueen osastot ovat tehneet kesäkuussa pidettävälle puoluekokoukselle.

Kokoomuksen nuorten liitto ehdottaa Alkon monopolin lakkauttamista, koska "nyt on aika uskoa ihmiseen".

Miksi Kansainvälinen Jääkiekkoliitto tarvitsee Vladimir Putinia?

25.5.2018 00:20

Viime viikonloppuna päättyneen jääkiekon MM-turnauksen puheenaiheisiin lukeutui Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin vierailu Venäjällä Vladimir Putinin virkaanastujaisissa kesken MM-kisojen. Fasel on Putinin kanssa tunnetusti hyvää pataa. MM-turnaus ei ollut niin tärkeä asia, etteikö hän olisi voinut kunnioittaa Putinin hienoa hetkeä läsnäolollaan.

Fasel on antanut ymmärtää, että Putin on hänen ystävänsä. Miehet ovat tunteneet toisensa jo vuodesta 1999. Eli siitä lähtien, kun Putin käytännössä nousi Venäjän johtoon.

THL: Uusista alkoholitilastoista ei voi päätellä vielä mitään – Kauppa ennustaa hintamuutosta kesään

24.5.2018 19:57

Valviran tänään julkaisemista alkuvuoden alkoholitilastoista ei voi päätellä oikeastaan mitään uuden alkoholilain vaikutuksista, toteaa THL:n tutkimusprofessori Pia Mäkelä Uudelle Suomelle.

Uusi alkoholilaki astui osittain voimaan vuoden alussa, osittain vasta maaliskuussa. Valvira julkaisi tänään ensimmäiset uudistuksen jälkeisestä ajasta kertovat tilastot tammi-maaliskuun alkoholimyynnistä.

Ministerin vastaus loksautti leuat eduskunnassa: ”Ei kuusi kuukautta vaan noin puoli vuotta”

24.5.2018 18:45

Eduskunnassa kiisteltiin torstain kyselytunnilla kiivaasti – ja mistäpä muustakaan kuin sote- ja maakuntauudistuksesta. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) vastaus kuitenkin sai riitaisat kansanedustajat nauramaan hämmennyksestä.

Valkoinen talo hetki sitten: Trump peruu historiallisen Pohjois-Korea-tapaamisen

24.5.2018 17:01

Odotettu ja kesäkuulle ajoitettu tapaaminen Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin välillä peruuntuu. Asiasta kertoo tiedotteessa valkoinen talo.

Valkoisen talon tiedotteen mukaan Trump on perunut tapaamisen, sillä se ei olisi sopiva järjestettäväksi sovittuun aikaan. Päätös liittyy ilmeisesti siihen, että Pohjois-Korea ei ole ollut tyytyväinen Trumpin vaatimuksiin Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta.

Kansainvälinen tutkijaryhmä kytki Venäjän armeijan MH17:n tuhoon – Venäjä vastaa odotetusti

24.5.2018 16:30

Kansainvälinen rikostutkijaryhmä katsoo todistaneensa, että Ukrainassa alas ammuttu MH17-kone tuhottiin Venäjän armeijan ohjusjärjestelmällä, joka tuotiin Ukrainalle Venäjältä Kurskin ilmatorjuntayksiköstä.

Helsinkiläiskirkko iski kultasuoneen: Vierailumaksu tuotti heti 1,75 miljoonaa euroa

24.5.2018 16:02

Helsingin Töölön seurakunta on onnistunut tekemään turistien suosimasta Temppeliaukion kirkosta oikean kultasuonen. Temppeliaukion kirkko keräsi kirkkoherra Auvo Naukkarisen mukaan pelkästään turistien maksamilla vierailumaksuilla viime vuonna 1,75 miljoonaa euroa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat